Referencer - Fra min klinik

Jeg oplever hver dag de reaktioner, som fremkommer
gennem kiroterapi.
Det er for mig et privilegium at udøve kiroterapi, da den åbner så mange veje for mine klienter og konstant bringer mig ud i nye studier.

Jeg kan jo stå og se, hvilken viden det enkelte menneske indeholder, oftest uden at vedkommende selv ved, hvor rig han eller hun er på erfaringer, som kan løsnes op indefra og ændrae helbredssituationen til det bedre.
Det er dejligt at se mennesker få store oplevelser, når de på denne måde "bytter plads" med kroppen – forstået på den måde at i stedet for, at de "taler" til kroppen, taler den til dem. Jeg ser – og klienten mærker – at følelser og kroppens bevægelser følges ad, er en enhed, når det hele får lov uden først at skulle gen-nem "tænketanken" og uden at blive tilbageholdt af selvkontrollen. Det er et under hver gang.
Det er godt, når mennesker begynder at konsultere deres krop, når den viser symptomer af enhver slags. Opmærksomheden rettes befordrende ind på: Hvad vil denne smerte, træthed, følelse fortælle mig? Hvor har jeg forsømt mig selv? Hvad skal jeg ændre i mit liv? Alle disse forskellige indtryk, der under kiroterapien kommer til udtryk – oftest gennem fysiske udfoldelser – viser klart, at kroppen er meget indsigtsfuld. Den ved selv dybest inde det fornødne, har positivt set gjort sig erfaringer, den kan bruge, når den får lov.
Tidligere tiders indsigter kan således blive til stor nytte, enten som nye kreative muligheder, eller ved at de forløses, så en uhensigtsmæssig adfærd korrigeres og energien kan bruges på nye måder.
Det kan dog også være, at man blot lige den anden dag gjorde noget frygtelig dumt, som kroppen nu reagerer på med alle mulige og umulige symptomer.

Nedenfor er nogle eksempler fra min klinik:

Jan kommer til behandling.
Jan har smerter i højre bens muskulatur og føler, at det går ind i knoglerne. Han er øm og stiv i nakken, føler sig alment
utilpas med hovedpine. Han har svedt meget om natten og er rød i panden – dette er en tydelig leverrefleks.
Jeg spørger, hvad der er gået forud. Umiddelbart kan han ikke nævne noget, men ved nærmere udspørgen fortæller han, at
han har grillet sammen med familien og stået i træk.
Han har altså kulde i kroppen.
Kroppen begynder så at producere varme for at bekæmpe kulden.
Om natten forsøger kroppen dernæst at skille sig af med overflødige varme; den sveder. Kroppen er nu en kampplads mel-
lem kulde og hede.
Hovedpinen er yang, hede.
Smerterne andre steder er kulde, yin. Yin trænger ind i de dybere lag.

Da jeg starter behandlingen, reagerer kroppen fuldstændig kaotisk.
Kiroterapi bringer klienten i kontakt med den dybeste del af sig selv. Kroppen – klientens egen krop og hele væren – går
selv ind og søger efter ubalancens årsag, som nævnt oftest gennem bevægelser udløst af årsagen. Kroppen og sindet
reagerer og korrigerer ubalancen. Der kan også komme følelsesmæssige udbrud, udløst af ubalancens årsag.
Jans krop kender årsagen, finder ud af, hvordan den skal løse problemet. Det foregik på den måde, jeg beskriver i det
følgende.
Det er på sin plads at oplyse, at Jan ikke har nogen form for faglig eller anden form for viden om kroppens meridianer, akupunkturpunkter og lignende. Det er hans egen krop, der gør det hele ud fra sin indre viden.

Hænderne kan i begyndelsen tydeligt ikke finde frem til rækkefølgen i selvbehandlingen. Alt er fuldstændig kaotisk. Så bliver der ro. Jans fingre begynder at søge. Fingerspidserne virker nærmest som små følsomme antenner, der søger efter det helt rigtige sted.
De finder så akupunkturpunktet Milt 10. Det er et sted, der styrker blodet og spreder stagneret blod. Et af de vigtigste punkter til at bevæge stagneret blod og køle blod-hede.
Pludselig løfter han benet og trykker hårdt ind i akupunkturpunktet Nyre 1. Dette punkt leder hede væk fra hovedet (hovedpinen selvbehandles), det klarer bevidstheden og restituerer yang, sender rodløs energi tilbage til kilden, vender yang.
Så sætter han sig og trækker alle tæer opad. Det aktiverer hele energi-systemet, inklusive leverenergien.
Herefter går han til Galdeblære 31. Det eliminerer vind, spreder vind-hede i benene.
Dernæst bliver det Nyre 2, der regulerer den nederste varmer, regulerer nyrerne og blandt andet tager sig af nattesved.
Så trykker han hårdt på miltreflekset under venstre fod. Galdeblære 33: Det løsner senerne og understøtter dem.
Jan er let rød i panden mellem øjnene. Nu holder han henover leverreflekset med begge håndflader. I og med denne bevægelse husker han, at hyletonen, han kender fra venstre øre, har været tydeligere på det sidste. Hyletonen kommer fra leverenergien.
Så går han til Galdeblære 23. Dette punkt regulerer energien i trevarmeren og sætter bevægelse i stagneret energi.

Da behandlingen er færdig, er der ens varme i begge fødder, og rødmen i panden er væk.
Jan havde, inden han kom til behandling, været hos egen læge, da han havde følt sig meget utilpas. Han havde fået foretaget en blodprøve, der viste et bredt blodbillede, og hans levertal havde været forhøjede. Han blev henvist til scanning af leveren.
Han skulle imidlertid vente på svaret, da lægen skulle have ferie. Det gjorde ham angst at vente. Var det nu noget alvorligt?
Jeg foreslog ham, at han skulle kontakte lægen og fortælle, hvordan han havde det med den angst, så han kunne få klarhed hurtigere. Angst, sorger og bekymringer er jo ikke ligefrem befordrende for leverenergiens vel.
Der var intet alvorligt. Jan har det igen godt og har lært ikke at stå i træk i den første sommersol.
Efter en sådan behandling siger jeg igen: "Tænk, hvad kroppen selv ved"

Preben 75 år ringer en aften og spørger, om jeg kan behandle ham. Han fortæller, at han fik behandling for mange år siden i Holstebro for en dårlig skulder.
Jeg fortæller ham, at jeg er flyttet, og han spørger om jeg stadig gør det der med fingrene; han tænker på fjernbehandling.
Han kunne huske, at han prøvede dengang tilbage til 1999. Vi aftaler, at han skal prøve med fjernbehandling og selvbehandling.
Prebens problem er, at han ikke kan gå så langt ad gangen, får smerter ned i højre ben.
Efter første behandling er der en lindring, og Preben kan gå længere. Efter 2. fortæller Preben, at venstre arm har arbejdet
en del (modsat arm).
Ved tredje behandling fortæller Preben så, at han har oplevet noget, han gerne vil fortælle.
Vågnede sidste nat ved 3- tiden, skulle op og lade vandet. Lægger sig igen og kommer i tanke om, at han jo kunne sætte
fingrene sammen, det gjorde han og faldt ret hurtigt i søvn. Vågner op med en stærk smerte i lysken, og pludselig kommer
han til at tænke på et uheld, han havde for mere end 20 år siden. Kniven fra en vinkelsliber ramte ham ind i lysken, og siden har han faktisk haft problemer. Han fortæller at han er undersøgt talrige gange, og der er aldrig kommet noget svar Han venter i lang tid på at få lukket op, så lægerne kan se, hvad det er. Man finder en nerve, der har sat sig fast i noget brusk.
Det giver så problemerne i ryggen og ned i benet.
Det er denne historie, der kommer frem her så mange år efter, og området i lysken der ganske givet har voldt problemer i
alle disse år.
Preben var naturligvis glad og overrasket, da han i alle årene har fået at vide at det nok ikke spillede en rolle længere.
Læg mærke til, at Preben vågner ved 3-tiden. Træforvandlingens energimæssige højdepunkt. Og Levermeridianen løber
op gennem lysken.

Der vil løbende blive sat nye eksempler ind fra arbejdet i min klinik.

Flere referencer           >> side 2 <<

Webdesign: Webpassion.dk
Klik hér for at sende en e-mail til kiroterapi-info.dk. Jeg besvarer den så hurtigt som muligt.